9.12.2016

צורות בסיסיות ותלת מימד - Peggi Kroll


Peggi Kroll

כתבתי עליה בעבר, אבל קצת עשיתי לה עוול. בפוסט המפורסם ההוא התמקדתי בתרגול שהיא הציע לצורות. 

הדרך הכי טובה לראות את היכולות שלה הוא בקישור הזה : קישור

אני מוצא את עצמי שוב ושוב חוזר לציורים שלה, יש בהם קסם, וקשה לשים את העצבע מה זה בדיוק. מה הדבר שגורם לזה שהיא מסוגלת לצייר נערה על החוף, ונראה כאילו שאפשר לגעת בה. 



התשובה לדעתי נעוצה ביכולת שלה להבין ולשקף את נושא התלת מימד. היא מספרת שהיא הגיע לציור אחרי קריירה של שנים רבות בתור אנימטורית, ואולי זו הסיבה שהיא מיטבה כל כך לצייר את "הצורות הבסיסיות". 

ראו בדוגמה: 

בשביל לקבל אשליה של תלת מימד תמיד יש צורך בשלושה גוונים - בהיר, בינוני, וכהה. על ידי שילוב של שלושת הגוונים הללו מתקבל תחושה של "עומק". עכשיו תחזרו לציורים שלה ותראו באיזה דרגת אומנות היא משחקת עם הגוונים בשביל להדגיש תחושה של תלת מימד. 

וליכולת הזו יש חשיבות והשפעה על משהו יותר רחב, העיצוב. בגלל שיש לה יכולת לייצר עומק אפילו באובייקטים קרובים שבהם בקושי ניתן לזהות שלוש גוונים ( בנינו, מי יכול לראות שלוש גוונים של עור אדם על חוף ים שימשי ? ) היא מרשה לעצמה להתמקד באובייקטים קרובים ולצייר אותם. וזו עוד סיבה מדוע הציורים שלה נראים כל כך אמיתיים - מפני שהיא מציירת אובייקטים קרובים, בניגוד למשל לציורי נוף אשר בהם האובייקטים רחוקים וגם אם מכניסים לתוכם את תפיסת "הצורות הבסיסית" עדין, מדובר באובייקטים גדולים כגון עץ, או בית לדוגמה.

קישור לסרט  -  המציג את עבודתה

האתר שלה 






26.11.2016

למה אתה מצייר?


קשה לי לענות, היו לי הרבה שלבים והרבה פעמים ציירתי מסיבות אחרות. לפעמים בגלל שרציתי להיות אמן לפרנסתי, לפעמים מתוך רצון לשקט נפשי, לפעמים בשביל להנות מעוד כמה שאיפות של מדללי צבע למינהם, ועוד ועוד. 

אבל אחרי שורה של תקופות וניסיוניות שונים, די התייצבתי על סיבה מרכזית אחת ( חוץ מהסנפות של צבעים ומדללים, שזה תמיד כיף ) : אני נהנה מהאתגר האינטלקטאלי. זהו, ככה, פשוט. 

האתגר האינטלקוטאלי עבורי הוא להבין מה אני רוצה לצייר, ולבחון אם אני מצליח. 

יש לכך אין סוף רבדים, אתן רק דוגמאות להמחשה :

האם הנושא מעניין? למה הוא מעניין? האם הסיבה שהוא מענין "עוברת" בציור?
האם זה אזור כהה? כמה הוא כהה? אם הוא כהה נצייר אותו בצבע כהה? או שכדי להכניס גוון כחול קר? 
האם הקיר ברקע הוא הוא חום-אדמדם? האם לצייר אותו כחום? זה משנה? האם זה באמת חום ואני באמת אצייר אותו כחום, מה יקרה? האם זה "יגנוב" את תשומת הלב לקיר השולי ברקע? 

והאמת היא שכמעט תמיד אני מתעסק בנושא מסויים שמעניין אותי באותו הרגע, או באותה התקופה - אור וצל, חם וקר, קומפוזציה, כתם וקו, נושא קרוב או נוף רחוק, תחושה של יציבות מול תחושה של תנועה, וכך הלאה. באופן מוזר, הנושאים באים והולכים, ושוב חוזרים, ובכל פעם אני מבין משהו חדש שלא הבנתי בעבר. 

קשה לי לדעת מה יגיד מתבונן זר. האם הוא רואה מה חיפשתי? האם הוא מבין שבציור הזה התעסקתי עם הגוונים ובציור ההוא בחנתי עד כמה קו תופס את העין? לא יודע. אבל דבר אחד אני יודע בוודאות, אני מאוד נהנה מהתרגיל האינטלקוטאלי. אני נהנה להתעסק עם זה, אני נהנה לחשוב על זה, אני נהנה לבחון את התוצאה. הרבה פעמים נראה לי שהבנתי ואני מרוצה, למרות שציור יצא חלש ומוזר. ככה זה, וזה בסדר. 






14.11.2016

שי אביבי

בימים אלו מוצגת תערוכה של שי אביבי בנמל יפו. זה כמובן לא שי אביבי המפורסם מהחמישיה, אבל הוא כוכב עולה בזכות עצמו.  

לחובבי הזאנר זה ממש סיבה למסיבה, לא פחות. 

באופן אישי אני מוצא את הראליזים של אביבי כחגיגה לנפש. רגע של אור ותקווה בארץ רדופת הרעות שלנו. ציורים שהיינו רוצים לשמור בלב. ככה היינו רוצים לזכור את המציאות, את החיים. ככה היינו רוצים שיזכרו אותנו. 

אין לי מספיק מילים להחמיא לאיזון המדהים בין "כתם" ל"קו" בציוריו. הוא מציג מציאות מסודרת מספיק בשביל להיות מובת ואמיתית, ומעורפלת מספיק בשביל להדגיש את העיקר: 

 והעיקר ... הוא היופי בהדרו. היופי בטבע, היופי שבאדם, היופי שבמרחב הפתוח, אפילו היופי שבחושך ( יש שם ציור לילה מקסים ). 


על תחמיצו! ( התערוכה נסגרת בתאריך : 29.11.2016 ) 






קישור לאתר: 

http://shay434.wixsite.com/shayavivi


1.8.2016

סניף חדש של פנינה לאומן ביפו

פעם, פגשתי את יעל וינר, זאת שזרקה אותי לפני איזה 15 שנה, במקרה בבית קפה. שאלתי מה שלומה היא השיבה: 

"כולם מנסים לפגוע בי, אבל אני שורדת"

 חשבתי לתומי שזו הפולניות הטהורה, הקורבניות המושלמת. יפה לה לגברת לתת תשובה כזאת לחבר מהעבר. מסקם יפה את המצב. 

( היא צחקה כמובן... ) .

מאז שמתי לב שבאמת כולם מנסים לפגוע גם בי אבל אני שורד :) 

ואפרופו מבחנים שאלוהים מציב בפני...
 פתחו חנות חדשה לציוד ציור 500 מטר מהבית שלי... היבואנים הבילעדיים של חברת שמינקה הגרמנית... 

אחד הסימנים המובהקים שהלכת טיפה רחוק מדי, הוא שאתה נכנס לחנות התחביב שלך ואתה מבין יותר מהמוכרים, שתים, שלוש, שאלות וכלום נעלמים, הולכים לעזור למישהו אחר ומאחלים לך הצלחה בקריאת המידע מהתווית. אני מכיר את זה מצויין. בפעם הבאה בכלל לא נגשים אליך ואתה עומד עובד עצות ומבולבל מול ים של מוצרים עם תווית בגרמנית וצרפתית.  
נשבעתי שהפעם זה יהיה אחרת. אנהג במתינות. אחרי הכל את רוב הידע שלי צברתי ביוטיוב, ויש לי הרבה יותר בגדים עם כתמים מאשר מכירות של ציורים. הפעם אהיה החובב הסביר. 

נכנסתי, אמרתי שלום וניסיתי להראות עינייני. אבל האיש בחנות היה בעל הבית והוא בעסק כבר שלושים שנה. פסיכים כמוני הוא מזהה בדקה, שתים שלוש משפטים, וכמו דילר למסומם הוא יודע בדיוק מה ירגש אותי, איך לדבר אלי, איפה הארנק יפתח ואני עוד אגיד לו תודה עם ברק בעיניים. 

 אז איך שהוא הצלחתי להיות הלקוח הראשון (!) ולהוציא 250 שקל ( אבל קנייה ממש שווה, קנבס במחיר כזה שווה לקנות אפילו אם לא רוצים לצייר). 

שיהיה המון בהצלחה. 

פנינה לאומן,
כתובת: רבי פנחס 4, יפו - תל אביב. 

והנה דופלי דופלי מדגמן לפני החנות כשעשינו סיורים יומיים לגלות מתי היא תפתח כבר... 



  

20.7.2016

Colley Whisson

מה יש בציורים של קולי ויסון שכל כך שווא לב?  הנה מספר תובנות קטנות שהצלחתי לבודד :





הוא יוצר ניגודיות חזקה בין אור וצל. שימו לב למשל לקוביית החציר, היא מורכבת משלושה גוונים עיקריים היוצרים תחושת תלת מימד. אבל זה לא היוצא דופן, אלא עוצמת הניגודיות בין הככה לבהיר. העוצמה הזאת נותנת תחושה חזקה של אזורים "חמים" ואזורים "קרים. ראו כיצד אתם ממש יכולים להצביע איפה יהיה קריר לשבת אילו התבקשתם לשבת בציור. 




אבל הגדולה האמיתית של קולי ויסון היא לדעתי ביכולת שלו להביא את האור למקום המרכזי, ולהחשיך את כל היתר. הביטו כאן בתמונה על השמים, האם יתכן שהשמים כל כך כהים? ברור שלא. אבל זו היא הטכניקה שהופכת את הציורים שלו לכל כך מרגשים, העין באופן טבעי מתמקדת במשהו אחד, ויסון עוזר לה על ידי כך שהוא "מחשיך" את כל היתר. אתם מוזמנים לעבור על הציורים באתר שלו, ותראו משהו מענין: זה לא משנה מה גודל השטח המואר מול החשוך, לעיתים מדובר בשטח ממש קטן, ובכל זאת, תמיד נראה שזה "אמיתי" לחלוטין.  


11.7.2016

איפה את/ה במסע ?

בסרטון המתוק של ברדון הוא מתאר ש"בציור, כמו בחיים, העיקר הוא לא לאן הגעת אלא איך חווית את הדרך" ( תרגום ישיר שלי ). יש עוד אחד שמדבר על זה, הוא כמובן גבור סבריק. בסירטון הדרכה על פאטרנים  הוא זורק איזה משפט, 


 שימו לב מה הוא אומר כאן :  0:50 

"פטרנים הם מאוד חשובים, לפחות בשבילי, בשלב הזה של המסע שלי". 

וזה הוא עולם ומלאו... מיד מתחילים הירהורים... באיזה שלב אני במסע שלי? מה מעניין אותי בתחום בזמן האחרון? מה עיניין אותי בעבר?

מכוון שהמונים ממש מתעניינים ... :) 

בתקופה האחרונה התעניינתי המון בצבע. למדתי המון על צבעים, הכנתי צבעים, ערכתי, ואני עדין עורך המון נסיונות בצבעים, בשכבות, בשילוב של מדיומים. ואם ממש לדייק, אני מרגיש שאני בסוף התקופה הזאת ואני חוזר ללופ האין סופי - קומפוזיציה - גוונים - צבע. וכמובן שאחרי הצבע חוזרים לקומפוזציה. 

אני מצייר על קנבסים קטנים יחסית, בערך 20 על 30, המתוחים על קאפה, ואני ממש לא לוקח את עצמי ברצינות. ברור לי שמדובר בשנות הלימוד ואני מאוד סלחני כלפי עצמי. 

אבל זה לא הנקודה של הפוסט הזה... הנקודה היא שהציור, כמו החיים, הוא מסע. היו תקופות שקניתי קנבסים ענקיים ומרחתי צבע כמו משוגע. סובבתי את המברשת  עם יד גדולה וטבעתי ביופי הצבעים וריק השמן. אחרי זה שנאתי את עצמי. הרגשתי מפגר. התביישתי במה שעשיתי, מה חשבתי לעצמי בכלל, לבוא בלי להבין כלום ולהשתולל ככה. היום אני מבין שזה היה חלק המסע שלי. הייתי צריך את השלב הזה. הייתי צריך ליפול, הייתי צריך לארגן איזה מכה משמעותית לאגו שלי. לא ידעתי את זה אז. אבל בציור, כמו בחיים, העיקר הוא לא לאן הגעת אלא איך חווית את הדרך... והדרך היתה מרתקת. נהנתי להשתולל ככה, נהנתי ללכת בענק, נהנתי לחשוב שאני הולך להיות הכוכב הבא בשמי האומנות העולמית. 

אם יש משהו שלא היה לי נעים הוא החרטה, הבושה, התחושה של כישלון שלא השגתי בציורים את מה שרציתי. היום אני הרבה יותר מפוייס. זה חלק מהמסע, וזה בסדר. מה שחשוב הוא לא לאן מגיעים, אלא איך הדרך.

אם יום אחד אלמד ציור, ויבוא אלי מישהו ויבקש ללמוד, השאלה הראשונה שאשאל היא "באיזה שלב את/ה במסע"? כל התשובות טובות. אם ידעו לענות, נוכל לדבר על השלב במסע, ואם אין בכלל מושג, נדבר על זה שבציור, כמו בחיים ...


והנה, לזכר הימים ההם: 

שמן על בד. 150 ( מטר וחצי ! ) * 120 







25.6.2016

בציור, כמו בחיים, העיקר הוא לא לאן הגעת, אלא איך היתה הדרך


brandon schaefer - בסרטון קצר על ציור והתמודדות. 

בעיני הוא פשוט נהדר הילד ההיפי הזה. מטובי בנינו. 




10.6.2016

כמה מציירים ?


"טוב, ברור שאני מצייר פחות. ככול שאתה מתבגר אתה חושב יותר ומצייר פחות".   

הצייר GABOR SVAGRIK משיב לשאלה בראיון רדיו. 

התוכנית המלאה : כאן


4.6.2016

ציור בטבע עם Richard Robinson

הפרק כאן הוא חלק מסידרה אוסטרלית בשם : 

Colour in Your Life

 בכל פרק הסדרה נפגשת עם אמן אחר, ויש לנו הזדמנות נדירה לראות את דרך היצירה של האמן.

זו סידרה קורעת לב. אין אדם מן הישוב שיצליח להמנע מהמחשבות אודות יפייה הפיזי והתרבותי של ניו-זילנד, מול המציאות הישראלית. ראו הוזהרתם.

בפרק האורח הוא לא אחר מהכוכב ריצ'רד רובינסון ( Richard Robinson ). כל מי שמטייל קצת ברשת במחוזות הציור בוודאי נתקל בו. יש לו סירטי הדרכה מעולים, ועצות מעולות ולדעתי האישית גם ציורים יפיפיים.

בפרק רואים אותו במייטבו - והוא חתיך על, לבוש בקפידה, שינים מושלמות, והכפפות הלבנות האלו... יש שאומרים שהוא מזכיר אותי, אבל זה על אחריותם בלבד. ועכשיו ברצינות, אני מאוד מעריך אנשים שלוקחים את העשיה שלהם ברצינות, תראו את הכובע, הכפפות, הכן ציור ( זו החברה:  http://www.soltekarts.com/soltek_products/soltek_pro_nc.html ), המטריה, הוא לא בא לשחק החבר שלנו ריצ'רד.

הנה כמה תובנות :

בטבע - ציירו מהר ( כי האור משתנה ), ולכן השתמשו במכחולים גדולים.

אם יבואו אנשים ותרצו להכניס אותם לציור, לא תוכלו לבקש מהם לעמוד, לכן ... פשוט צלמו אותם. והוסיפו לציור.

הוא מתחיל מהכי כהה, אחרי זה עובר להכי בהיר, ואז ... הוא עובר לצבע הכי רווי ( saturated ), ככה הוא יוצר לעצמו גבולות של ככה, בהיר וצבע רווי.

דווקא בסרט הזה הוא לא מדבר על זה, אבל אפשר לראות את זה, הוא שולט נהדר בצבעים הכהים. שימו לב לציורים שלו, הוא ממש מצליח לעשות שימוש מבריק בצבעים כהים ובהירים להדגשת מרכז העיניין של הציור.


והכי חשוב - הוא מגיע להעביר סדנאות, אם יש ציירים שרוצים להתארגן ולהזמין אותו ... אני מאוד בעניין, בבקשה צרו קשר.





והנה הודעה ממנו שתזכה אותי בעשרים אחוז הנחה


I recently stumbled across Mastering Color by Richard Robinson in New Zealand, which is a great video painting course for any painting medium - oils, acrylic, watercolor etc - it's all about how to see color properly and translate it to canvas. It covers lots of in-depth material in a way that's really easy to understand. I totally recommend this for all painters who need better control of their color - and lets face it, most of us do! Here's the link to the website:

Mastering Color Course

Oh, here's the chapter list too:
  • 1. Color Theory
  • 2. Seeing Color
  • 3. Describing Color
  • 4. Value
  • 5. Mixing Color
  • 6. Manipulating Color
  • 7. Color Harmony
  • 8. Light Effects
You can watch the first chapter for free on the site: Mastering Color Course

28.5.2016

הכנת צבע מפגמנטים


בעולם הציור יש המון דברים נפלאים שמתחבאים, והציירים, כמו באיזה גילדה עליתיסטית סגורה, נמנעים מלספר עליהם. לדעתי קשר השתיקה הזה חייב להפסק ! 

ולכן אספר לכם על חלק נהדר מעולם הציור: הכנץ צבע שמן מפגמנט ושמן. התכנון, התהליך, הערבוב, ואז הרגע שהסכין ציירים מורחת את הצבע ורואים אותו במלוא הדרו... לפעמים אני חושד שהציור זה רק תרוץ להכין עוד צבע. 


אם החלטתם לצעוד בנתיב ההנאה הצרופה הזאת, הנה כמה תובנות ראשוניות: 

החומרים : 

השמן צריך להיות שמן פשתן מזוכך ( REFINED LINSEED OIL )  ומולבן ( מתייבש יותר לאט - ולא מכניס צהוב - Bleached   ).  אפשר לקנות כזה מוכן ואפשר להכין לבד. אני הרבה פעמים מתעצל וקונה שמן פשתן מזוכך ולא מולבן. 
למי שרוצה לדייק - זה השמן שאתם צריכים . 


בשביל לקבל את המרקם הנפלא של הצבע כמו משפופרות מקצועיות, צריך להוסיף שני אחוז של שעוות דבורים. כאן ההוראות אני מחשב כמה זה יוצא ביחס לשם ומחמם את השמן במיקרוגל על חום נמוך, אחרי שכל שעוות הדבורים נמסה, צריך לתת לזה יום להתקרר ולהתאזן. על תתפתו לדלג על משך הזמן הזה. תראו בעצמכם מה קורה לשמן לאורך זמן. אפשר לשים את זה במקרר ולראות מה קורה, זה מעניין. 

את הפגמנטים אני קונה ב "פגמנטים", האנשים מאוד נחמדים, המחירים בהחלט טובים ( לדוגמה:  8 שקל למאה גרם  row sienna ), אבל לא כל הפיגמנטים באותה איכות, יש בניהם שלא טחונים מספיק דק לציור, והעובדה שהם מגיעים במייכלים גדולים בלי תווית של איזה פירמה יוצרת איזה אי נחת מסויימת. 

קנווס מוכרים פיגמנטים של החברה הצרפתית sennelier - הם מעולים אבל לא מתאימים למעמד הסוציו אקונומי שלי ( בעברית פשוטה - הם יקרים בטרוף, גם בחו"ל ). 

גם "פנינה לאומן" מוכרים פיגמנטים של שמינקה. לצערי עוד לא יצא לי להשתמש בהם. 



בטיחות : 
הפיגמנטים הם אבקות טחנות דק דק. הן מסוכנות לעיניים ולנשימה. 
לכן: 
אני לובש משקפי צלילה להגנה על העיינים והאף. 
מסכת נשימה להגנה על הנשימה מהפה ( אפשר לקנות בחנות של הפיגמנטים - בעשר שקל ).
כפפות על הידים - כי משום מה זה לא יורד בשטיפה פשוטה עם סבון. 

כמו כן, אם רוצים לשמור על יחסים תקינים עם שאר דיירי הבית, מומלץ מאוד לשים לב שרוח קטנה יכולה לגרום לכל הסביבה לקבל צבע של הפיגמנט. הקפידו שלא תהיה רוח, ליבשו ביגוד מתאים, והסתירו את כוונותיכם לבצע את המהלך מול דיירי הבית עד כמה שאפשר. 



עצות תפעול: 

תמיד, אבל תמיד, תתחילו בניקוי משטח הזכוכית והסכינים עם מטלית ספוגה בטרפנטין. גם אם נראה לכם שהמשטח נקי לחלוטין, ניגוב קל עם מטלית לבנה יראה לכם מיד שיש עוד מקום לניקיון קטן. אם מכינים צבע והוא "מתלכלך" זה ממש ממש מבאס. 

כמו שמכינים מצות - עדיף להתחיל עם מעט שמן ולהוסיף כל פעם קצת. קל להגיע למצב של "נוזלי מדי". 

אין מה להכין כמות גדולה - הכינו מה שיספיק לכם לחודש ולא יותר.  זה לא בעיה להכין עוד במקרה הצורך, ויש חשש שמה שהכנו יתייבש. 

תמיד, אבל תמיד, תשאירו קצת פיגמנט בצד למצב ששמתם יותר מדי שמן. 

לא תמיד זה אפשרי, אבל על תמהרו עם התהליך. לוקח לפיגמנט זמן "לשתות" את כל השמן. תנו לו את הזמן הזה. מניסיוני הכי מומלץ לתת ערבוב גס, לעצור, ללכת לשטוף כלים, לתלות כביסה, או לקודד משהו מרוכב במחשב - ולחזור. זה משך הזמן שצריך. תנסו ותראו בעצמכם. 

כל פיגנמט "שותה" כמות אחרת של שמן, שחקו איתו בעדינות להבין את אופיו. 

הכי כיף זה לערבב עם שני סכינים על פלטה זכוכית עבה. גשו לזגג ובקשו זכוכית עבה. אולי אקדיש לכך פוסט נפרד. 

אין שום צורך לקנות שופרפרות. זה גם יקר וגם מחייב הכנה של כמות גדולה. אפשר לאכסן את הצבע בכל כלי סגור, והכי נוח לאחסן אותו בצנצנת קטנה. 

עם קניתם את הפיגמנט ממקור שיודע בוודעות מה היה הפיגמנט המקורי - רשמו את השם של הצבע על כלי האחסון. 

כשאתם מכניסים לצנצנת - הקפידו ביותר שלא למרוח את הצבע על דפנות החיצוניות של הצנצנת. זה מציק, ונשאר שם שנים. פשוט לוקחים את הסכין ציירים ובזהירות מכיניסים אותו לתוך הצינצנת בלי לגעת בדפנות החיצוניות. 

משם מה טיטניום לבן הוא הכי מסובך, דביק, ולא יוצא טוב... הטריק הוא להיות זהירים עם השמן, לוקח לטיטניום וצינק הרבה יותר זמן לספוג את השמן. פשוט לא להתרגש יותר מדי עם זה נראה "יבש" מדי. תערבו לאט ותבדקו שוב. 

כל אחד אוהב את הצבעים שלו ברמת קושי אחרת. רמת הקושי נקבעת ביחס בין כמות השמן, שעוות הדבורים והפיגמנט. עם שעוות הדבורים צריך להזהר, ברשת ממליצים לא להוסיף יותר מאחוזים בודדים. יש לזה השפעה דרמטית על קושייות הצבע. 

אני אוהב להגיע לרמת קושי שאני הופך את הצנצנת הצבע לא נופל. 

לי אישית אין מולר ( כלי מזכוכית שמועכים איתו את הצבע ). ראשית זה נורא יקר.  שנית, לא מצאתי בארץ ( וחיפשתי המון ) והכי חשוב, אני מפחד שאם אזמין כזה מחו"ל זה עלול לשפיע לרעה על יחסי עם הגברת. אבל... 
ערבבו עם הפיגמנט עם השמן בצורה יסודית. ממש הרבה עם הסכין על הפלטה, סיבובים מהירים תוך כדי מריחה של הצבע. זה ממש משפיע על האיכות הסופית שלו. 

הצבע הנוצר מייצור עצמי הוא מרוכז בטרוף. רמת ARTIST. היזהרו עם זה, זה מתנהג שונה בעירבוב צבעים. מומלץ, במיוחד בפעמים הראשונות שמכינים צבע עם פגמנט חדש ולא מוכר - לעשות ניסיונות של ערבוב וסקאלות של גוונים בשביל לחוש את העוצמה של הצבע. 

עצה אחרונה: 
השלימו עם זה שצבעים קנויים יהיו טובים יותר. אין מה לעשות, יש להם מעבדות ורמות דיוק יותר טובות. אבל מצד שני הצבע שנוצר בהכנה עצמית הוא אהוב יותר, בכל קנה מידה. 









13.5.2016

"על תסבירו יותר מדי, אם תסבירו יותר מדי - הרבה דברים רעים יכולים לקרות"

הרבה אנשים שואלים אותי מאיפה המקור של המשפט המיתולוגי בכותרת.

 אז הינה, זה הסרטון של גבור סרביק המהולל. כמו תמיד הוא מסביר בפשטות, לרגע נראה כאילו הוא לא מבין מה הוא עושה ועוד רגע יש לנו ציור של ילד בגן... ואז, הכל מתחבר יחד לציור מקסים! 

הנה השלבים בגדול: 

סקיצה עם עפרון 
הנחת הצבעים הכהים ( מאפשר נקודת יחוס לשאר הגוונים בציור ).  
מילוי צורות גדולות, 
הוספת פרטים. 

ועוד נקודה, שהוא לא מתייחס אליה בסירטון הוא השליטה שלו בצבעים, שימו לב לשלג בקדמת הציור. כמה קל היה לעשות אותו יותר לבן ולקבל תחושה יותר "קרה", ואיזה צבע הוא בחר לעשות אותו, ואיזה תחושה יש לנו שאנו מתבוננים בציור הזה. 



11.5.2016

קישורים לחברות המייצרות ציוד לציור

תרגול צבעים וגוונים


אחד הדברים המעצבנים ביותר הוא שאתה בא להניח צבע אבל לא מצליח למצוא את הגוון הנכון של הצבע ביחס למצב שאתה מנסה לצייר. כשכזה קורה מתחילים להבהיר, ולהכהות, ושוב להבהיר, ובינתיים הצבע המקורי "מתכלכך" לחלוטין ומאבד מעוצמתו, ואז צריך להוסיף עוד צבע, בשביל להחזיר את העוצמה, ושוב הגוון לא מתאים... 

אם זה קורה לכם מומלץ מאוד לתרגל. איך מתרגלים? הנה, כאן הגב' פיגי מסבירה בצורה פשוטה וברורה כיצד לתרגל גוונים וצבעים על ידי שימוש בצורות פשוטות וסקיצות מהירות.  




10.5.2016

קישורים לקטלוג צבעים של חברות


פלטה חמה ופלטה קרה : 

https://www.youtube.com/watch?v=MkSgJY-fuA8&ab_channel=OldHollandClassicColours



--------------------------------------------------------------

צבעי יסוד של שמינקה : 


https://www.schmincke.de/en/information/did-you-know/basic-colours.html

========================





Gamblin

קישור לאתר:

http://www.gamblincolors.com/oil-painting/color/artist-grade-oil-colors/

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Sennelier

נכון לזמן כתיבת פוסט זה ניתן להשיג אותם בחנות של קנווס בתל אביב.

http://www.sennelier-colors.com/article/photo/dossier200/Pigment_colour_chart.pdf

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Winsor & Newton


http://www.winsornewton.com/row/discover/resources/colour-charts/artists-oil-colour

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Schmincke

http://www.schmincke.de/fileadmin/downloads/Farbkarten_Pigmente2.pdf


ניתן לקנות אותם בפנינה לאומן


מוסיני: 
https://www.schmincke.de/fileadmin/downloads/pdf/Farbkarten_2019/MUSSINI_Colourchart.pdf

נורמה: 
https://www.schmincke.de/fileadmin/downloads/pdf/Farbkarten_2019/Norma_Professional_Colourchart.pdf

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Michael Harding

http://www.michaelharding.co.uk/colours/?tc=al

=======================================================
Vasari

https://www.vasaricolors.com/

------------------------------------------------------------------------------------------------
Williamsburg

http://www.williamsburgoils.com/products/colors#tabs-1

------------------------------------------------------------

M. graham

https://mgraham.com/artists-colors/oil-color/




7.5.2016

הכנת פיגמנט לבן מעופרת בתהליך ביתי

פיגמנט לבן הנוצר מקורזיה של עופרת נחשב לפיגמנט איכותי ביותר. בדרך כלל הפיגמנט מיוצר במפעלים תעשייתיים ואין דרך ממשית לראות את התהליך ( במיוחד כאשר מדובר בסודות מקצועיים ), אך בסרט המדהים הזה ניתן לראות כיצד להפיק פיגמנט לבן מעופרת באמצעים ביתיים ! 

מוזמנים לנסות בבית ולדווח על התוצאות.


29.4.2016

פשתן - צמח פלא

השמן המרכיב את צבעי השמן הוא שמן המופק מזרעי פשתן. הפשתן הוא ממש צמח פלא אשר מזרעיו מייצרים שמן ( שכנראה גם מאוד בריאים למאכל ), מגבעוליו מייצרים בד פשתן הנחשב לאיכותי ביותר כמצא לציור. 

על מקורות הפשתן ניתן ללמוד כאן: 


והנה שלושה סרטים קצרים שמציגים את הצמח, גידולו ועיבדו: 

סרט כללי על הצמח 



איך מגדלים אותו היום : 



כיצד טופל בדרכים מסורתיות



23.4.2016

מורה לציור - מיכה סט





אני זכיתי ללמוד אצל מיכה סט ציור. גם באופן פרטי בסטודיו שלו בראשון לציון, וגם דרך מכון אבני בתל אביב. 

באמת למדתי המון, גם טכניקה וגם חשיבה. לקחתי המון דברים טובים ממנו וקשה לי לרכז את כולם לסיכום כולל, לכן אביא רק כמה דוגמאות של פנינים:  

כשהוא אמר : 
"אין לך raw sienna * ? , לא נורא, תביא איזה חום אחר, נערבב אותו עם צבעים אחרים, אני אוהב להאבק עם הצבעים" 
למדתי על המשחק האין סופי עם חיפוש הצבע והגוון, הגישה של מיכה שרואה בזה אתגר מהנה ולא צורך מעצבן בשביל להשיג את מה שאתה רוצה - באמת פתחה לי מקום שלם לטעות ולנסות - ולהנות מזה.  

כשהוא אמר: 
"תעשה את ההרים ברקע ואחרי זה נחשוב איך לעשות את הנחל"  (באיזה צבעים) 

למדתי ששום דבר לא יודע וברור, צריך לחשוב, לנסות, להתייחס לזה כאל אתגר שיש להתמודד איתו. זה לא איזה "חוש על" ולא "יד אומן", אלא פרי של מחשבה ותכנון. 


ואלו רק דוגמאות :)  ממש ממש ממליץ בחום. 


ויותר חשוב, הטלפון שלו, אם אתם רוצים ללמוד איתו תתקשרו אליו, הוא לא כל כך אקטיבי במייל.

050-2685053 - מיכה סט





*   זו סתם דוגמה לשם של צבע, תמיד יש לי raw sienna, זה צבע שאם נגמר לי אני עוזב הכל ורץ לקנות אותו

Mark Carder - מרק קרדר - איש ללמוד ממנו

מרק קרדר הוא צייר ראליסטי, שבהחלט יש מה ללמוד ממנו. 

הוא מרבה לרדת לפרטים, להעמיק, ולבחון מהרבה הבטים, בדיוק מהסיבות הללו הוא מעולה וכדאי לצפות בסרטיו. 



https://www.youtube.com/user/DrawMixPaint/videos

וזה אתר הבית שלו: 


22.4.2016

סטפן באומן (Stefan Baumann) - הוא אייל שני של התחום

מה לא נאמר עליו... להגיד שהוא אוהב לדבר זה אנדרסטימנט. הדרמטיזציה שלו מגוכחת, הביגוד שלו...אלוהים, מה זה הדבר המפגר הזה שהוא לובש בכל(!) סרט??? 

ואם כבר תלונות, הוא תמיד ממליץ על הכי טוב והכי יקר, בכלל, מבחינתו שנקח משכנתא לקניית ציוד ציור, למה לא... 

אבל...

הוא נותן ויש לו מה. את זה אי אפשר לקחת ממנו. האיש יודע ומבין בתחום, יש לו אבחנות דקות ומדוייקות, ובהחלט יש מה ללמוד ממנו. 

מכוון שברוב הסרטים שלו הוא רק עומד ומדבר, אני נוהג לשמוע אותו בזמן שטיפת כלים. 



21.4.2016

סקיצות עם צבעי שמן

הלוואי ויכולתי לחזור לתחילת דרכי בציור, הייתי ממליץ לעצמי להתחיל מהסרטון הזה. עכשיו אני מנסה לסלוח לעצמי על קנווסים ענקיים, הוצאות כספיות, בית עם מיליון ציורים לא טובים, ולא גמורים... 

אולי הייתי צריך את זה, אולי זה היה השיעור שלי בענווה, אני באמת מנסה לא להביט לאחור בזעם עצמי... 

בשלב מסויים, הבנתי שיש כאן משהו לא נכון, גבריק זרק שהוא מצייר רק על נייר לפני שהוא עובר לקנווס כי "זה לא נחשב" ומאפשר לו להתנסות.

אז חיפשתי, עברתי את רוב החנויות באזור המרכז ולא היה להם מושג על מה אני שואל. בסוף מצאתי בקנווס, חבילה ישנה מאוד של נייר לציור עם צבעי שמן. אבל למרבה הצער כל הדפים היו דבוקים ולא הצלחתי להפריד אותם. 

ואז, מצאתי את זה... 


בכלל, היא נראה לי דמות שכדאי ללמוד ממנה. ראו את שאר הסרטים שלה, היא בהחלט יודעת מה היא עושה. 

17.4.2016

KENN ERROLL BACKHAUS



KENN ERROLL BACKHAUS

אני מאוד אוהב את הציורים שלו. לדעתי יש משהו ממש מרשים ביכולת לצייר מקום חשוך ואפל, להעביר את המסר, ולא ליפול להגזמות כגון יותר מדי אפל, פחות מדי פרטים וכן הלאה. 

16.4.2016

התחנה האחרונה של הציורים




תמונה זו צילמתי ביום ראשון בשוק הפישפשים בתל אביב. זו היא התחנה ( הכמעט ) אחרונה של הציורים. האיש מאחור,  זה שמוסתר על ידי האיש השני משמאל, הוא סוחר הממיין ערמות של ציורים שאספו מפני העתיקות ( אלטי זכן). ארבעת האנשים ליד הם ציידי מציאות שמחפשים לתפוס איזה יצירה יקרה שאולי תגיע במקרה.

המחפשים מצויידים בזכוכית מגדלת והמון ידע על אומנות, ואני מבטיח לכם שהם לא מחפשים קומפוזיציה, ולא גוונים, ולא צבעים. הם מחפשים  שמות, שמות של מותגים. 

וזו בעניי האמת הפשוטה על עולם הציור. בסופו של יום מדובר במלאכת יד שולית. גם על הציור היפה ביותר, איש לא מעניין להסתקל יותר מחמש דקות רצוף ( טוב, אולי עשר ). מדובר בקישוט לבית, חפץ נוי, ולא יותר, וכך צריך להתייחס אליו. 


יש ציורים שמסמלים ערך כל שהוא, ואפשר לסחור בהן ( יש מי שמוכן לשלם עליהן ולכן יש מי שאוסף אותן ). אבל אין לנושא הזה דבר עם הבלוג הזה. זה תחום אחר לגמרי. מי שחפץ שציוריו יהפכו ליקרי ערך צריך להבין את הסיבות והמניעים שציורים מקבלים ערך כלכלי. והנה הם בקצרה: 

ציורים הם דרך לשמר ערך כמו יהלומים וזהב, עם יש לך ממון רב בטוח יותר לפזר אותו על פני מספר מדדים. אם הזהב נופל נשאר לך דולרים, אם הדולר נופל נשאר לך חפץ אומנות. 

לא יפה להודות, אבל יש בשוק הזה גם הרבה מאוד הלבנת כסף. מאיפה יש לי מיליון ? קניתי ציור במאה אלף, הערך שלו עלה ומחרתי במיליון. הנה, ככה יש לך עוד תשע מאות אלף... 

אם ציורים מסויימים הם דרך לשמר ערך, ניתן להבין איך בוחרים אותם. ראשית, רצוי מאוד שהאמן ימות. אמן מת לא מייצר חדשים וכך מובטח שהוא לא יעשה שטויות וייצר עוד דברים שעלולים להוריד את הערך. דוגמה טובה למקרה כזה הוא הכבשים של קדישמן.  

שנית, צריך שיהיה ניתן לזהות ולקשר בין היצירות, או במילים פשוטות, לבנות מותג. אותו סגנון, אותו נושא, האחדה, החפצה. 


אלו הגורמים המרכזיים אשר גורמים לציורים מסוימים לקבל ערך כלכלי. אבל כמו שרואים בתמונה, רוב הציורים לא מגיעים לשם, ציורים הם בסופו של דבר קישוט לבית, ולא יותר. 




תמונות של צבעים

נכון שיש המון תמונות של צבעים ואיך הם נראים כאשר הם יוצאים מהשפורפרת, ובכל זאת באתר של ביל מרטין זה יותר פשוט וברור. 

הנה לדוגמה:  Blue-Violet



קישור לאתר: 



15.4.2016

GABOR SVAGRIK

גבור סוואריק הוא צייר ומדריך מוכשר. 

הבלוג שלו מעולה, והחלק הכי מומלץ הוא להרשם לקבלת עידכונים למייל. רוב הפוסטים הם סרטוני הדרכה ממש קצרים, בדרך כלל בין 2-3 דקות, ומתמקדים בנושא מסויים אחד. 

אני רואה רואה אותם לפני שאני מצחצח שיניים בבוקר. 



1.4.2016

הסרט על הצייר Jim McVicker




זה הוא סרט קצר ונחמד על הצייר ג'ים מקוויקר. 

הסרט מעניין מכמה בחינות, ראשית תמיד מסקרן לראות כיצד מצייר צייר מקצועי. שנית, ציוריו פשוט מקסימים ( לדעתי :) ). ושלישית, תמיד טוב לדעת שאתה לא הפסיכי היחידי בעולם שאוהב לצאת ולצייר בחוץ. 

אם צוללים לתוכן הסרט, הוא מלא פנינים כרימון. חפשו אותם, הם שם. הנה רק דוגמה אחת, מקוויגר מסביר: 

"אני לא רוצה לעשות אומנות ( craft ), אני לא רוצה 'לדעת' לצייר עץ, ו'לדעת' לצייר שמים. אני רוצה לצאת ולבונן ולצייר את מה שאני רואה".
         
תרגום חופשי שלי 


והנה דוגמאות למה שהוא רואה :







ואתם בטח סקרנים לגבי הפלטה שלו.. אז כבר עשיתי את זה עבורכם והנה צילום מסך מהסרט של הפלטה שלו.